“Pored svih benefita koje ples sa sobom nosi, najveća blagodet za decu je da izrastaju u džentlmene i dame, sa manirima i stavom.”

 

• Kada je reč o fizičkom razvoju dece, ples je kombinacija složenih aerobnih i anaerobnih vežbi koje utiču na razvoj deteta – bavljenjem ovim sportom deca razvijaju pravilno držanje, idealnu “liniju”, koordinaciju pokreta i koordinaciju u prostoru. Ples je izuzetno naporna sportska disciplina i česta je greška nazivati treninge “probama”. Pored koreografija, u većem procentu deca rade osnovne vežbe snage, vežbe koje povećavaju elastičnost – gimnastičarske vežbe, kondicione treninge i tehničke treninge.

• Kada su u pitanju psihički benefiti, dečaci koji treniraju ples izrastaju u džentlmene, imaju zdrav i ispravan odnos prema suprotnom polu, pun poštovanja, uvažavanja i manira kojima se ističu. Devojčice, sa druge strane, izrastaju u dame, stiču samopouzdanje, samopoštovanje, manire i stav. Pored toga, deca kroz ples se uče sociološkim veštinama, stiču nove drugare i prave prijateljstva koja traju ceo život. Takođe, deca stiču ogromno neformalno obrazovanje jer kroz ples uče i o istoriji plesa, a ona uključuje i zabavne činjenice o, recimo, državi, regiji i kontinentu sa kojeg nam ples dolazi, o narodima koji tamo žive, kulturi i običajima vremena kada je taj ples nastao. Jedna opsežna naučna studija je pokazala da deca u plesu razvijaju i unapređuju kognitivne sposobnosti, pa tako i u školi postaju bolji, odgovorniji i skoncentrisaniji. Pravilo bez izuzetka u našem Klubu je: deca koja nemaju zadovoljavajući uspeh u školi ne mogu da prisustvuju treninzima dok ne poprave ocene. Pa, ako ništa od gore navedenog ne upali – ovo sigurno hoće. Provereno.

Šta obuhvata program za decu?

U zavisnosti od uzrasta i afiniteta deteta – možete odabrati Jazz ballet (deca od 5 do 17 godina, u grupama po uzrastu) ili Hip Hop (deca od 10 do 17 godina). Na početku svog plesnog putovanja sva deca prolaze različite vežbe i igre kroz koje razvijaju osnovne veštine, koordinaciju u prostoru, osećaj za muziku i ritam, eleganciju pokreta, radne navike i zahtevanu disciplinu. 

Naš plesni klub povremeno organizuje edukativne seminare za takmičare i rekreativce, plesne kampove, plesne pripreme i druga druženja na kojima deca mogu da napreduju. Takođe, za decu se organizuju i nastupi na kulturnim manifestacijama, koncertima, ali i nastupi sa promotivnom svrhom. Deca su učesnici i regionalnih i međunarodnih takmičenja.

Oprema?

Na samom početku deci nije potrebna nikakva posebna oprema za treninge, osim čiste obuće za salu. Međutim, čim napreduju do nivoa za takmičenja i nastupe obavezna im je odgovarajuća oprema. Za Jazz-ballet – kostim; baletanke ili adekvatna obuća; Za Hip-hop: kostim; patike ili adekvatna obuća: Za LA i ST plesove: Haljina/e za devojčice (u zavisnosti od uzrasta); Pantalone i košulje za dečake; Cipele za LA i ST (i za devojčice i za dečake);

 

Strogo je zabranjeno da se na treninge dolazi u suknji/haljini bez podsuknje ili šorca; u šorcevima (za dečake); opremi za druge sportove (košarka, fudbal, i sl.); neadekvatnoj obući – papuče, obući koja može da povredi plesača/plesačicu ili ošteti podlogu za ples.

Prijavite vaše dete odmah:

Ukoliko želite da prijavite Vaše dete za treninge u plesnom klubu PSN, kliknite na dugme ispod i ispunite formular. Ili nas pozovite na 062/106-9002.

*Prvi, probni, čas je besplatan.